Epilare progresiv definitivă în Deva cu EXILITE (IPL)

La Derm Artis Clinic epilarea progresiv definitivă este realizată sub atentă supraveghere  a medicului dermatolog.
În cadrul consultului iniţial, medicul specialist dermatolog vă oferă toate informaţiile despre epilarea definitivă, va verifica dacă ai contraindicaţii și va efectua o testare.
Tehnologia Exilite oferă o soluţie sigură, uşoară, nedureroasă şi rapidă de îndepărtare a părului nedorit, putând fi folosită cu succes pe corp sau pe față. Tehnologia de ultimă oră garantează distribuția energiei aplicate, reducând la minimum riscul de afectare a pielii.
Aparatul  Exilite utilizat la Derm Artis Clinic , sub supraveghere medicală, este susţinut de medicii din întreaga lume şi este o metodă dovedită clinic ca fiind sigură şi eficientă.
 

EXILITE – MAI MULT DECÂT SPL

BTL Aesthetics lider mondial în producerea de aparatură medicală și de estetică medicală a investit în cercetare realizând studii clinice de specialitate și astfel a mărit versatilitatea luminii intens pulsate prin filtrele de înaltă precizie care determină spectrul de lumină necesar pentru a trata o gamă mai largă de indicații estetice.
EXILITE a mărit durata pulsului până la 240ms, în timp ce safirul luminos este răcit la aproximativ 10 grade în timpul tratamentelor, realizând un procedeu confortabil pentru pacient.
Astfel, pentru epilare se folosesc două lungimi de undă diferite de 640 nm  și 690 nm.
Pentru reducerea acneei, tratamentul petelor solare și de bătrânețe, leziunile vasculare și fotoregenerare a pielii se folosesc filtre de lungimi diferite de undă, astfel încât clientul să beneficieze de un tratament cât mai specific și mai eficient.
În plus, post-tratament, BTL Exilite amplifică efectul de regenerare, folosind principiul efectului non-termic al tehnologiei luminoase modulate LED .
Această metodă dovedită știinţific reduce substanţial eritemul, îmbunătăţește regenerarea pielii și stimulează producţia de colagen în ţesut.

Epilarea definitivă este mult mai puţin dureroasă decât epilarea cu ceară. Aparatul Exilite de ultimă generaţie este prevăzut cu două sisteme de răcire: unul pe apă şi unul pe safir tocmai pentru a diminua durerea resimţită de pacient.

Cu Exilite putem trata în egală măsură :
– hirsutismul (excesul de păr în zone în care lipsește de regulă: față, mamelon, abdomen)
– hipertricoza (excesul de păr în zonele în care acesta se găseşte de obicei: mustaţă, membre, spate şi umeri, gambe, inghinal etc,)
– foliculita ( foliculita bărbii la bărbaţi sau foliculita din alte zone (gambe, inghinal etc.), epilarea definitivă este singura soluţie de rezolvare a acestei probleme
Pregătirea pacientului înainte de şedinţa de epilare definitivă:
-pielea nu se expune la soare sau solar cu 1 lună înaintea începerii tratamentului şi pe parcursul tratamentului
-nu se folosesc creme autobronzante
-inaintea tratamentului cu 30 zile şi pe toată perioada tratamentului firele de păr nu se smulg (se foloseşte numai crema depilatoare sau lama de ras)
-in ziua tratamentului pe zona tratată nu se aplică parfum sau deodorant
-inainte cu 24 ore zona ce urmează să fie tratată se va râde
Recomandări după şedinţă  de epilare definitivă:
-zona tratată nu se expune la apă fierbinte, sauna
-nu se utilizează produse de gomaj, exfoliere
-pe zonele eritematoase se pot aplica comprese reci, creme calmante
-evitarea expunerii la soare
-folosirea cremelor cu SPF 50+

Contraindicaţii:
- sarcina
- afectiuni dermatologice fotosensibile: lupus eritematos, vitiligo, porfirie, etc.
- tratament sistemic fotosensibilizant (retinoizi, antibiotice, antiinflamatorii, antidepresive)
- antecedente de cicatrici keloide
- epilepsia, diabetul zaharat, probleme de coagulare
- tatuaje, nevi pigmentări
 -infectii ale pielii (impetigo, herpes simplex)
- implanturi metalice direct sub zona tratată

De câte şedinţe  aveţi nevoie?

Acest lucru depinde atât de caracteristicile pielii şi părului tău, cât şi de zona corporală pe care o tratăm. Se estimează că între 20 și 30% din toate firele de păr se află în creştere la un moment dat şi din acestea aproximativ 40% sunt distruse pe parcursul unei singure şedinţe.
Numărul de tratamente necesare este cuprins între 6 şi 12 şedinţe, distanţate lăun interval de 6-8 săptămâni.Trebuie ştiut faptul că sunt factori individuali care pot să influenţeze eficienţa tratamentului .

Prin tratamentul de epilare definitivă se obţine distrugerea permanentă a firelor de păr , un procent maxim posibil de atins de 90-95% pentru femei și 70-75% pentru bărbaţi, cu variaţii pentru fiecare zonă a corpului.