Tratamentul cu laser CO2 fractional al cicatricilor postacneice

Cea mai eficienta metoda de tratament este laserul CO2 fractional , care stimuleaza productia de elastina si colagen, regenerand si imbunatatind aspectul cicatricilor. Echipamentul  utilizeaza raze laser fractionate care vaporizeaza coloane microscopice de tesut la adancimi controlate lasand epidermul intact intre fascicule, astfel vindecarea  se produce mult mai repede.

Tratamentul este unul mai agresiv fiind necesare 1-2 pasaje laser pe zona afectata.Procedura se realizeaza dupa ce s-a aplicat o crema anestezica pe zona ce urmeaza sa fie tratata. Este important de stiut ca zona tratata in primele 3 zile este edematiata,ulterior va fi acoperita de o crusta maronie,vindecarea completa are loc in 5-7 zile. Dupa ce cad crustele maronii, tenul va fi putin mai sensibil si va avea o culoare usor rosiatica timp de cateva zile, evitati expunerea la soare a zonei tratate fara crema cu SPF 50+.

Contraindicatii:
-sarcina ,alaptarea,
-infectii cutanate in zona tratata( acnee activa,herpes,impetigo,etc),
-tratament sistemic cu medicamente fotosensibilizante ( retinoizi,antibiotice),
-medicamente anticoagulante,AINS ( cu o saptamana preprocedura),
- tumori maligne ,afectiuni autoimune, diabet zaharat necontrolat,
-tatuaje sau machiaj permanent in zona tratata, 

Pentru a evita hiperpigmentarile, tratamentul se realizeaza in perioada neinsorita a anului.

Tratamentul cu laser CO2 al cicatricilor  se combina cu succes cu injectările cu substanțe enzimatice PB Serum  si tratamentul cu plasma proprie ( PRP).