Laser Alexandrite - epilare definitiva de ultima generatie

Tratamentul cu laser Alexandrite este considerat tehnologie de ultimă generație în domeniul epilării definitive. Laserul Alexandrite Lutronic Clarity II a fost creat pentru a realiza tratamente la cel mai înalt standard, reprezentând cel mai performat sistem de fotoepilare. 
Derm Artis Clinic  se află printre puținele clinici din România care au în portofoliu acest aparat, utilizat și recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume. Este o platformă complexă care integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri) și permite realizarea procedurii de epilare definitivă pentru toate fototipurile, de la piele albă, la piele închisă la culoare.
 
Cum funcționează laserul Alexandrite?
Fasciculele de lumină emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special, la care este atașat un distanțier adaptat zonei tratate, urmând că aceste fascicule să fie absorbite de foliculul de păr și transformate într-o căldură puternică. Foliculul de păr este distrus în urma creșterii temperaturii fără ca țesuturile înconjurătoare să fie afectate.
Interfața flexibilă a aparatului permite setarea tipului de laser în funcție de fototipul pacientului: Alexandrite pentru fototipurile I-III și Nd:YAG pentru fototipurile IV-VI. Firele de păr aflate în faza activă de creștere (anagenă) vor fi distruse, proces vizibil la aproximativ două săptămâni de la ședința de fotoepilare. Aproximativ 30-60% dintre firele de păr vor fi eliminate.
O sedinta de epilare cu laserul poate dura intre cinci minute si pana la o ora si jumatate, aproape doua ore, in functie de zona sau daca se doreste un tratament full body, care sa acopere toate zonele corpului.
 
Indicații înainte de procedură:
- epilarea prin smulgere(ceara sau epilator) se întrerupe cu 4 săptămâni înainte de prima ședință de epilare, cu scopul de a permite tratarea unui lot cât mai mare de fire de păr, aflate în faza de creștere;
- expunerea la soare sau solar trebuie întreruptă cu 3 săptămâni înainte și după ședințe;
- întreruperea medicamentelor fotosensibilizante (care cresc riscul de arsură);
- efectuarea unui consult medical care să excludă o cauză endocrină a părului nedorit.
 
Contraindicatii :
Absolute:
- pielea bronzată ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului în ultimele 30 de zile(din cauza riscurilor crescute de hiper-pigmentare).
- sarcina , alaptare.
- antecedente personale de cancer de piele sau de orice alt tip de cancer și care se află sub tratament cu terapii oncologice (ex. Ducabaxin, Flurouracil, Metotrexat).
- afectiuni dermatologice fotosensibile:lupus, porfirie, vitiligo,boli de colagen.
- epilepsie ( pentru că flash-urile repetate în timpul tratamentului pot induce crize epileptice).
 
 Relative:
- piele epilata prin metoda de smulgere în ultimele 4 săptămâni ( din cauza faptului că în zonele respective foliculii firelor de păr au fost îndepărtați).
- nevi ( alunite),tatuaje, machiaj semipermanent la  nivelul zonei  ce urmeaza a fi tratate.
- inflamații si infectii ale pielii în zonele care urmează a fi tratata, Ex: eczeme ,infectii bacteriene, virale (herpes).
- afectiuni inflamatorii, tromboze, tromboflebite
- cicatrice recenta
- piele cu cicatrizări anormale de tipul keloidului (pentru că arsurile survenite în urma tratamentului pot produce keloid).
- consum în ultimele 3 luni de tratamente naturiste St. John’s Wort împotriva depresiei (din cauza fotosensibilității crescute).
- consum de medicamente în ultimele 3-6 luni Isotretinoin-Roaccutane, Neotigason sau local in ultima luna cu :Tretinoin, Retin A,Mask gel, Airol,Acnatac, pentru tratarea acneei sau a altor afecțiuni dermatologice.
- consum de medicamente- antibiotice fotosensibilizante: doxiciclina, minociclina, tetraciclina, clindamicina .
- diabet zaharat necontrolat
- tratament cu medicamente anti-coagulante ( ex. pentru boli de inimă).
- tratament cu medicamente locale ( ex. hidrocortizon) sau care folosesc parfum, deodorant, loțiune de protecție solară, uleiuri esențiale sau orice alt tip de loțiune ( care pot provoca foto-sensibilitate a pielii în zonele respective).
- broșe sau plăcuțe metalice implantate chirurgical în țesuturile din zonele ce urmează a fi tratate.
 
Reactii adverse:
- secundar tratamentului poate apare senzatie de disconfort,intepatura, caldură locală  şi roşeaţă  tegumentului ( eritem). Aparitia de mici papule tranzitorii la nivelul zonei tratate.
- in cazuri rare, pot apare efecte adverse de genul roşeţii intense, inflamaţie, insoţită de senzaţie de arsură, căldură locală, precum şi apariţia unor vezicule sau bule, cruste, sau hiperpigmentaţie reziduală. La persoanele predispuse, se pot dezvolta cicatrici cheloide sau hipertrofice. 
- după tratament este interzisă folosirea produselor cosmetice iritante, care conţin parfum, precum şi expunerea directă  la soare a zonelor tratate. 
 
Cate sedinte sunt necesare ? 
Pentru un rezultat durabil al epilării laser sunt necesare mai multe ședințe, efectuate la un interval de aproximativ 6- 8 săptămâni între ele, în funcție de regiunea care se dorește a fi epilată. 
  
Sfaturi post-tratament :
Evitați pe zona tratată:
- Expunerea la soare sau la solar timp de o săptămână post-tratament
- Folosirea loțiunilor auto-bronzante o săptămână post-tratament
- Epilarea(cu ceară, aparat de epilat sau pensat) pe durata tratamentului cu Exilite ( chiar 12 luni).
- Folosirea cremelor/loțiunilor cu efect de înălbit sau parfumate pentru o perioadă de 24-48 de ore.
- Frecarea, scărpinarea zonei
- Traumatizarea ariei tratate
- Băile fierbinți, duș fierbinte, saună timp de 24-48 de ore
- Înot în apă cu mult clor (bazin)
- Folosirea exfolianților timp de o săptămână
- Transpirarea puternică 24-48 de ore
- Purtarea hainelor foarte strâmte sau din material sintetic
- Țineți zona tratată uscată și curată.
 
Este cu adevărat definitiva epilarea definitiva?
Odată încheiate ședințele de epilare progresiv definitivă, acestea nu asigură rezultatul pentru totdeauna. Sunt mulți factori care pot relua creșterea firului de păr cum ar fi schimbările la nivel hormonal. Foliculii piloși sunt extrem de numeroși, iar prin epilare definitivă se distrug numai foliculii aflați în stadiu activ la momentul tratamentului. Câțiva însă, după tratament, rămân inactivi în piele. Ei se pot păstra în acest stadiu pentru toată viața dacă nu apar condiții care să-i stimuleze.
Întrucât nu există epilare definitivă, ci o reducere permanentă a pilozității nedorite, sunt necesare tratamente de întreținere la intervale mai mari.
 
Avantajele epilării definitive  cu laser Alexandrite
- Recomandată și utilizată de medicii dermatologi din întreaga lume
- Foliculii de păr sunt distruși cu un număr redus de ședințe față de alte metode de fotoepilare
- Poate fi tratată sigur și eficient orice parte a corpului, oricât de delicată ar fi (față, axilă sau zona inghinală)
- Tratează eficient foliculita și împiedică creșterea firelor de păr pe sub piele.
- Confort sporit, deoarece tratamentul cu laser produce disconfort minim;
- Siguranta sporita, datorita laserului medical performant folosit la Derm Artis Clinic , care permite tratarea cu succes a zonelor sensibile;
- Timp de lucru mai scurt, spre deosebire de epilarea cu IPL, deoarece laserul poate sa trateze zone mai mari si mai multe fire de par in acelasi timp, in doar cateva secunde;
- Precizie, datorita faptului ca laserul actioneaza numai asupra foliculului firului de par, fara sa afecteze tesutul din jur;
- Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele;
- Poate fi efectuat atat in sezonul rece, cat si in lunile mai insorite, luand in considerare recomandarea de a nu te expune la soare  inainte si dupa tratament.