Laserul Nd:YAG – Tratamentul eficient al leziunilor vasculare

Laserul Nd:Yag este soluția optimă de tratament pentru o gamă largă de afecțiuni vasculare.
Laserul Nd:Yag combină lungimea de undă bine aleasă pentru leziunile vasculare (1064nm) cu parametri flexibili. Aceștia sunt adaptați pentru fiecare tip de vas, cu scopul de a trata sigur și cu eficiență maximă o multitudine de afecțiuni vasculare (de exemplu: telangiectazii, venectazii, hemangioame, angioame, stelute vasculare ).

Cum acționează laserul Nd:YAG împotriva leziunilor vasculare?
Laserul Nd:YAG, cel mai eficient laser împotriva capilarelor sparte, determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici, realizând acest lucru prin căldura intensă degajată care determină închiderea acestora. Este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur. Tratamentul este minim dureros, datorită sistemului de răcite integrat pe platforma Laser Lutronic  Clarity II.

Câte tratamente cu Laser Nd:Yag sunt necesare?
De cele mai multe ori, între 1 și 2 ședințe sunt suficiente. Totuși, totalitatea ședințelor depinde de numărul, culoarea și dimensiunea vaselor care urmează a fi tratate.

Care sunt posibilele efecte secundare ale tratamentului cu Laser Nd:Yag?
Cele mai des întâlnite efecte nedorite sunt: o ușoară înroșire și/sau o edematiere a zonei – care durează aproximativ 24 de ore. În cazuri rare pot apărea echimoze sau vezicule.

Când voi putea vedea rezultatele în urma intervenției cu Laser Nd:Yag?
La majoritatea pacienților se observă îmbunătățiri semnificative la venele tratate după 2, până la 6 săptămâni de tratament. Cu toate astea, rezultatul final poate fi obținut până la câteva luni.

Ce vene pot fi tratate cu ajutorul unui Laser Nd:Yag?
Medicul va evalua care vase de sânge pot fi tratate și va stabili tratamentul adecvat. În general, pot fi tratate venele mici faciale (telangiectaziile), cât și venele de pe picioare cu diametrul de maximum de 5 mm.

Este dureros tratamentul?
Când piesa de mână este plasată pe piele, se simte o senzație de răcoare și confort. Când pulsul de lumină este emis, se poate simți – pentru scurt timp – o ușoară senzație de înțepătură.
Pentru a elimina capilarele sparte de pe picioare cu Laser Nd:YAG si nu numai, vino la un consult pentru a stabilii planul de tratament  potrivit pentru nevoile tale.